אז מהם בעצם ההבדלים בין מכונת האוברלוק למכונת התפירה הביתית הרגילה? לפי מרכז התפירה של אווה גזית, מרבית מכונות התפירה הביתיות כוללות כיום תפר אוברלוק כחלק משלל התפרים השימושיים הקיימים בהן, אך הן כוללות רק חוט עליון אחד בלבד. לעומת זאת, מכונת תפירה אוברלוק התפר מורכב מ-2 עד 5 חוטים שונים, מה שהופך אותו לעמיד וחזק יותר בפני פרימה או קריעה.
כמו כן, כשהתפר מורכב ממספר חוטים במקביל, תכונה זו מאפשרת הגעה לתוצאות מדויקות ומוקפדות. הבדל נוסף נעוץ בכך שבמכונת האוברלוק קיימת אפשרות לשחק עם עובי וצפיפות התפר לצורך הגעה לגימורים שונים.
מדובר בשילוב של תפר ישר ותפר זיגזג יחד עם רגלית, במטרה לסגור את קצה הבד ולקבל סיומת שאינה נפרמת. אלא שזהו תפר דמוי אוברלוק, שהינו חיקוי חיוור של הדבר האמיתי, מה שמסביר מדוע תופרים מקצועיים אינם מוותרים על מכונת האוברלוק, המהווה למעשה מכונה בפני עצמה.
הבדל שלישי הוא שבמכונת האוברלוק ישנה סכין הממוקמת לצד המחט וחותכת את כל קצות הבד ושאריות החוטים, כך שהגימור נקי ונאה. הסכין מאפשרת אף למקם את התפר ממש בקצה הבד.
בהקשר זה, חשוב להבהיר שבמכונת התפירה הביתית הרגילה, גם תופרות מיומנות ומנוסות עשויות להתקשות במיקום התפר ממש על קצה הבד. מעבר ליתרונות שנמנו כאן, התפרים של מכונת תפירה אוברלוק הם בתצורת זיגזג, תכונה המקנה להם גמישות ומאפשרת עבודה עם בדים נמתחים דוגמת טריקו, לייקרה, סימפוניה, סטרץ' וכן הלאה.
מכונת האוברלוק יכולה בהחלט לשדרג ולייעל את התפירה שלך בכמה רמות ולהפוך את העיסוק מתחביב למקצוענות אמתית. יחד עם זאת, טווח מחירי מכונות האוברלוק נע בין 9,000 - 2,000 שקלים ולעתים אף יותר.
אין עוררין על כך שמדובר בהשקעה לא מבוטלת. אי לכך, במידה והנך פוסעת את צעדיך הראשונים בעולם התפירה ואינך בטוחה לחלוטין שאת מתחברת לתחום, כדאי להמתין עם הרכישה. מאידך, אם את בתחום תקופה ארוכה, מכונת אוברלוק תאפשר לך לעוף עם זה קדימה!