מגוון רחב של מכונות תפירה אצלנו באווה תפירה
רכישת מכונת תפירה איכותית משפרת הן את מהירות הביצוע והן את רמת המקצועיות של כל תופרת או מעצבת אפנה. מכונות תפירה המקצועיות של אווה נותנות מענה איכותי לצרכים וליכולות של כל תופרת. כדאי לפנות כעת, ולעשות צעד ראשון בדרך למכונת התפירה החדשה שלך.
התחדשת במכונת תפירה? בשעה טובה. ראשית, כדאי לקבל הדרכה מקצועית מורחבת ולהנות מידע מקצועי, שייעל את התפירה, הן במכונה והן בתפירה. באווה מרכז התפירה, תקבלי הדרכה כזאת. למכונת התפירה שלך מצורפות הוראות אחזקה בסיסיות, ומומלץ לך להקפיד וליישם את ההנחיות כדי לשמור עליה ולהבטיח את תקינותה לאורך זמן. אחד מכללי הבסיס הוא ניקוי סיבי הבד ושאריות החוטים לאחר כל שימוש, ובפרט כשעובדים על פרויקט כלשהו עם בד דוגמת קטיפה או פליז שנוטה להשיר מוך רב.
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שסיבי הבדים והחוטים יוצרים אבק ומוך המצטברים בתוך המכונה וגורמים לשחיקתה ולבלאי של חלקים. יש לפתוח את מכסה הצד, להוציא את בית הסליל התחתון ופלטת חדירת המחט ולנקות את הלכלוך בעזרת מברשת קטנה. ניתן להשתמש בפינצטה להסרת קצוות חוט עיקשים.
בנוסף, כל מכונת תפירה זקוקה לשימון באזור הקרס (היכן שמוכנס בית הסליל), למעט מכונות שבהן מותקן בית הסליל מלמעלה. יש להשתמש בכמה בטיפות של שמן ייעודי למכונות תפירה, ולהריץ את המכונה ולתפור מיד לאחר מכן על שאריות בד שאינן נחוצות, הן כדי שהשמן יתפשט לעבר כל חלקי הקרס והן לסילוק שאריות השמן ומניעת ההכתמה של בדים.
שימון חלקי המתכת מונעת את שחיקתן ומפחיתה את הסיכון להתפתחות של קורוזיה, דבר שעלול להסב למכונה נזק בלתי הפיך. תחזוקה נכונה של מכונת תפירה כרוכה גם בהחלפת מחט התפירה על בסיס קבוע. ככלל, רצוי שלא להמתין עד לשבירת המחטים כדי להחליפן, אלא לאחר כל 8 עד 10 שעות של עבודה וכן בכול פעם שמשמנים ומנקים את המכונה.
בהקשר זה, חשוב לדעת שלאחר עבודה ממושכת עם המכונה, המחט כבר אינה חדה כפי שהייתה, מה שמאלץ אותך לעבוד קשה יותר על מנת לפצות על כך. מעבר לניקוי, שימון והחלפת מחטים דרך קבע, כל מכונת תפירה זקוקה לכיול המנוע ולטיפול מקצועי ויסודי יותר. לפיכך, גם כשהמכונה פועלת כשורה ותקינה לחלוטין, כדאי להביאה אחת לשנה לטכנאי מוסמך, כדי שינקה וישמן אותה, יבדוק כיוונים ויכייל חלקים.
במהלך העבודה עם המכונה, עשויות לצוץ תקלות הניתנות לתיקון באופן עצמאי. לדוגמה, במידה והמכונה לא עובדת, רצוי לבדוק תחילה אם הבעיה בשקע החשמל, על ידי הכנסת מכשיר חשמלי אחר אל השקע וניסיון להפעילו. במידה והמכשיר פועל, משמע שהבעיה במכונה עצמה. בנסיבות הללו, כדאי לבדוק שבית הסליל ממוקם בדיוק במקומו, שגלגל התנופה אינו משוחרר, שהחגורה אינה רופפת ושבגרייפר לא הצטברו סיבים וחוטים.
כמה פעמים כבר קרה לך בעבר שהתיישבת לעבוד על פרויקט מדליק עם המון חדוות יצירה, ואז לפתע משהו במכונה השתבש והיא הפסיקה לעבוד? תרחיש שכיח לא פחות הוא שאת עובדת על פרויקט, אבל בכול כמה דקות ישנה תקלה אחרת שמאלצת אותך לעצור, בין אם בשל מחט שנשברת, חוט שנקרע ואו הבד שמתכווץ בזמן התפירה.
מיותר לציין ששני התרחישים הללו מסוגלים לפוגג את כל המרץ, ההתלהבות וחדוות היצירה. ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים כי תקלות הן תופעה שכיחה במכונות תפירה, ועשויות להתרחש ללא תלות בסוג, במותג או בדגם של המכונה. התקלות יכולות לנבוע ממגוון גורמים שונים, החל מבלאי רגיל וכלה בשימוש לא נכון או תחזוקה לקויה.
בהקשר זה, חשוב להבהיר כי ההקפדה על תחזוקה שוטפת, כמו ניקוי ושימון, יש בה בכדי להאריך את חייהן של מכונות תפירה ואף למנוע לא מעט תקלות. כמו כן, במקרים מסוימים ניתן באמצעות החלפת מחט או התאמת המתח לפתור את הבעיה.
אחת התקלות הנפוצות כשאנחנו מתחילות במלאכת התפירה היא שהבד תקוע במקומו ואינו מתקדם אל הכיוון המבוקש. התופעה מתרחשת כשמבלי לשים לב נלחץ כפתור פונקציית התפר במכונה. בנסיבות הללו, יש לעשות ריסטרט (אתחול, הפעלה מחדש).
יש לוודא גם שכפתור אורך התפר אינו על אפס ולהחזיר אותו אל המצב הרצוי. תקלה דומה מאוד לזו הקודמת היא שבעת הכנסת הבד והפעלת המכונה, לא זו בלבד שהבד אינו מתקדם אל הכיוון הרצוי, אלא מרגיש משוחרר, והתפר עצמו יוצא בלתי עקבי.
התקלה מתרחשת כשמתחילים בתפירה מבלי להוריד את הרגלית. בנסיבות הללו, יש להוציא את הבד, לסדר את החוטים ולהתחיל מחדש עם הורדת הרגלית. סיבה אפשרית נוספת היא ששיני המכונה מלאות בסיבים ומונעות מהבד להתקדם.
במקרה זה, יש לפתוח את מכסה על פי הוראות היצרן ולנקות את הלכלוך והמוך שהצטבר בעזרת מברשת קטנה. להסרת סיבים עיקשים, אפשר להשתמש בפינצטה. תקלה נפוצה אחרת במכונות תפירה היא שקיימת תחושה שהתפר מתקשה להתקדם, בעוד המנוע משמיע צליל מתאמץ.
מעבר לכך, בעת הוצאת הבד מהמכונה, ניתן להבחין שהחלק התחתון של התפר מאופיין בפקעת סבוכה. תופעה זו מתרחשת כשהחוט יוצא מהמנוף, לפיכך במקרה זה יש להשחיל את המכונה מחדש.