איך נקבע מחיר מכונת תפירה?


מחיר מכונת תפירה | מכונת תפירה | מכונת תפירה | מכונות תפירהרוצים לברר מידע לגבי מחיר מכונת תפירה? כול מי שנדבק בחיידק התפירה ואו עוסק בתחום באופן מקצועי יודע שמכונת תפירה איכותית מהווה כמעין מגע של קסם, וניתן בעזרתה לתקן מכנס קרוע על ידי הוספת טלאי ובתוך כך להפוך אותו למלא סטייל ושיק, וליצור שמלה אלגנטית ומיוחדת מפיסת הבד פשוטה. 

לפיכך, בהגיענו לבחור מכונת תפירה, נשאף שתהייה זו אחת איכותית וטובה, תשרת אותנו לאורך זמן ותאפשר לגדול ולצמוח לתוכה. מנגד, לא נדרשת מומחיות בפיננסים על מנת להבין את הקשר שבין האיכות והמחיר. אין עוררין על כך שהמחיר מהווה את אחד מהפרמטרים העיקריים ברשימת השיקולים שלנו במהלך בחירת כל מוצר ולאו דווקא מכונת תפירה. 

הטרוגניות גבוהה וספקטרום נרחב של מחירים

בנקודה זו רבים עשויים להתלבט בין מכונת תפירה איכותית מתקדמת ויקרה לבין מכונה מתוחכמת אמנם פחות אבל מאידך זולה יותר. ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שבהגיענו לרכוש מכונת תפירה חשוב לשים את הדעת על המחיר, אך הוא מהווה פרמטר אחד בלבד ממכלול השיקולים הדורשים התייחסות. 

יתירה מכך, ניתן כיום למצוא מכונה טובה בעלות סבירה, זאת בתנאי שמכירים את הגורמים שלפיהם נגזר מחיר מכונת תפירה. עולם מכונות התפירה מתאפיין בהטרוגניות גבוהה וספקטרום נרחב של מחירים. 

השוק מציע מכונות תפירה ביתיות מכניות ופשוטות בטווח מחירים שבין 1,000 שקלים ל- 1,400 שקלים, בעוד שבקצה האחר של הספקטרום קיימות המכונות התעשייתיות הממוחשבות שעלותן יכולה להאמיר אל מעבר ל- 10,000 שקלים.

הפרמטרים המשפיעים על המחיר

המציאות מלמדת שמרבית התופרים נוהגים לעשות שימוש במספר מצומצם בלבד מתוך מכלול הפונקציות שהמכונה מציעה, ובפרט תופרות מתחילות ואו תופרות שרכשו מכונת תפירה לתיקונים ביתיים וצורכי תחביב. 

באופן כללי, מחיר מכונת תפירה נקבע על פי מכלול פרמטרים, בהם סוג המכונה (מכונת תפירה תעשייתית, ביתית, מכונות תפירה אוברלוק, קווילטינג וכן הלאה), המיתוג (יצרן), שנת הייצור של המכונה, הדגם, מספר הפונקציות שקיימות בה, כמו גם עוצמת המנוע, נוחות השימוש ורמת הדיוק.

טווח המחירים של מכונות תפירה 

מנעד המחירים של מכונות תפירה חדשות הנו נרחב, החל מ- 1,250 שקלים למכונה ביתית פשוטה ועד לסכומי עתק של עשרות אלפי שקלים למכונות תפירה תעשייתיות ממותגות מהמתקדמות והמשוכללות ביותר בתחום. 

במקרים הללו, מיותר לרכוש מכונה יקרה שכוללת מאות פונקציות שלא נשתמש בהן לעולם, ואפשר בהחלט להסתפק באחת פשוטה יותר אבל איכותית, כזו שיש בה בין 20 ל- 60 פונקציות שימושיות, ומחירה בטווח שבין 2,000 עד 4,000 שקלים. 

אנשי הצוות המקצועי מבית אווה מרכז התפירה מציינים כי בשוק מכונות התפירה יד שנייה אפשר לא פעם למצוא מכונות ביתיות מבית חברות בעלות שם ומוניטין בטווח מחירים שנע בין 1,000 - 700 שקלים.

מכונת תפירה מכניות ביתיות 

ממרכז התפירה גם מסבירים שקיימות כמה קטגוריות של מכונות התפירה, כשלכול קטגוריה יש ספקטרום מחירים שונה. כך לדוגמה, מחיר מכונת תפירה ביתית מכנית בסיסית נע בטווח שבין 1,100 - 1,600 שקלים. 

מכונות התפירה בקטגוריה זו כוללות על פי רוב תפרים שימושיים בלבד כגון תפר ישר, תפר זיג זג, לולאות וכיו"ב, ולעתים גם תפר אוברלוק, כיווץ על גומי, איחוי קרע ותפרי סטרץ. 

הבדלי המחירים בין המכונות השונות משקפים את איכותן, חוזקן ואמינותן, וכן את מספר התפרים והפונקציות הנוספות כמו השחלת מחט אוטומטית, אופציה לתפר מכפלת בבדים נמתחים דוגמת סטרץ', זרוע חופשית (משמשת לתפירת צווארונים, מכפלות למכנסים פתחים של שרוול ועוד), תאורת לד וכן הלאה.

מנעד טווח המחירים של מכונת תפירה הממוחשבות

קטגוריה אחרת היא מכונות התפירה הממוחשבות הביתיות. מחיר מכונת תפירה ביתית אלקטרונית נע בין 4,700 - 2,300 שקלים. מכונות התפירה הממוחשבות נחשבות למעשה כדור העתיד, שכן הן משלבות בתוכן ארגונומיה מושלמת לצד ביצועים מרהיבים. 

מרביתן כוללות מספר רב של תפרים שימושיים ומתאפיינות בפונקציות שמשדרגות את חוויית התפירה, כמו מנגנון להשחלת מחט בהפעלה פשוטה, כיוון אוטומטי של אורך ורוחב התפר המבוקש, מתח חוט אוטומטי בהתאמה לעובי הבד, עצר מחט עליון או תחתון ליעילות מרבית ונוחות אופטימלית במהלך העבודה וכדומה. 

קבוצה נוספת כוללת בתוכה את מכונות התפירה הייעודיות שחלקן ביתיות ואחרות תעשייתיות דוגמת מכונות אוברלוק, רקמה, קווילטינג (עבודת טלאים), אפרט, מכפלות ובדי טריקו. עלותן של המכונות הללו נגזר מהתכונות הייחודיות של כל אחת מהן, המותג, רמת הקדמה, עוצמת המנוע ועוד.