תופרת מתחילה? המליצו לך לקנות מכונת תפירה אוברלוק ביתית, אבל את מתלבטת בנוגע לנחיצותה? אז מהי בעצם מכונת אוברלוק, מהם ההבדלים בין המכונה הזו למכונת תפירה ביתית רגילה ולמי היא מתאימה? ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שהמילה "Overlock" מגיעה מאנגלית ומשמעה נעילה עליונה.
מכונת האוברלוק משמשת לביצוע תפרים בקצוות של בדים לצורך נעילתם, זאת כדי שהחוטים לא ייפרמו. כמו כן, בסמוך למחט ישנה סכין שנועדה לחתוך את קצוות הבד והחוטים אשר יצאו בגזירה, כך שהגימור שמתקבל הנו נאה, מקצועי ונקי מאוד. בהקשר זה, ראוי להבהיר שבמכונת התפירה הביתית הסטנדרטית קיים אמנם תפר "דמוי אוברלוק", אלא שבדומה לחיקויים אחרים, צורת התפר רחוקה מלהשתוות לתפר המקורי.
במכונת התפירה הביתית הרגילה כולל תפר דמוי האוברלוק רק חוט עליון אחד בלבד, בעוד שבמכונת תפירה אוברלוק ביתית מורכב התפר מ- 3 עד 4 חוטים שונים, תכונה שמקנה לו עמידות גבוהה וחוזק רב בפני קריעה או פרימה.
מאחר ותפר האוברלוק מורכב ממספר חוטים שנתפרים במקביל וגם סכין שחותכת ומנקה את השאריות, הגימור מדויק ואסתטי יותר. בעזרת הסכין ניתן גם למקם את התפר בקצה הבד ממש, דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי במכונה הביתית הסטנדרטית.
בעניין זה, חשוב להדגיש שגם תופרים מקצועיים ועתירי ניסיון עשויים להתקשות בהשגת רמת דיוק כה גבוהה במכונת תפירה ביתית רגילה. זאת ועוד, מכונת האוברלוק מאפשרת משחק עם עובי וצפיפות התפר לצורך הגעה לגימורים שונים.
מכונת תפירה אוברלוק ביתית מהווה למעשה מכונה בפני עצמה, אי לכך אין בה בכדי לשמש תחליף למכונת התפירה הרגילה. במידה והנך תופרת מקצועית שעובדת בעיקר עם בדי סטרץ' דוגמת סימפוניה, לייקרה, טריקו וכיוצא בזה, שאז מכונת האוברלוק עשויה בהחלט לקצר לך את המשימה, ובמצבים מסוג זה ניתן אמנם לתפור עם מכונת האוברלוק בלבד, אך מדובר במקרים מאוד פרטניים.
אז למי מומלץ לשקול ולרכוש מכונת אוברלוק ביתית? ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שהמכונה מתאימה לאלו שעוסקות במלאכת התפירה מזה זמן רב והעיסוק בתחום מהווה כחלק משגרת החיים. שכן בנסיבות הללו, יכולה מכונת האוברלוק לשדרג את רמת המקצועיות וחדוות היצירה בכמה וכמה דרגות כלפי מעלה!