רוצה לקבל אומדן כללי לגבי מחיר מכונת תפירה? במידה והנך נמנית עם אלו שנדבקו בחיידק התפירה, שאז זה רק עניין של זמן עד שתרכשי לעצמך מכונת תפירה ביתית. כולנו יודעות שבאמצעות מכונת תפירה איכותית אפשר להפוך כל פיסת הבד פשוטה לשמלה אלגנטית מהממת ואו לשדרג פריט לבוש מיושן לבגד טרנדי עם המון סטייל ושיק.
בדומה לרכישת כל מוצר, המחיר מושפע מהאיכות, והדבר רלוונטי גם בנוגע למחיריהן של מכונות התפירה. כך יוצא שבהגיענו לסקור את השוק, סביר להניח שניתקל במכונות תפירה ממותגות ומתקדמות ביותר, כאלו הנחשבות לטרנד הבא בעולם התפירה, אבל עלותן מרקיעה שחקים, ומאידך נמצא גם מכונות במחירים הנושקים ל- 1,000 ₪.
ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שמחיר מכונת תפירה נגזר ממכלול רחב של פרמטרים שונים, החל מסוג המכונה (מכונת תפירה ביתית, תעשייתית, מכנית, חצי דיגיטלית, ממוחשבת, וכן מכונת אוברלוק, אפרט, קווילטינג ועוד), המיתוג (יצרן מוכר או אלמוני), הדגם ושנת הייצור של המכונה.
פרמטרים נוספים הם עוצמת המנוע, מספר הפונקציות שיש בה, רמת הארגונומיה והנדסת אנוש (חוויית משתמש), רמת הדיוק שלה וסוגי הבדים שניתן לעבוד איתם (בדים עבים וגסים דוגמת ג'ינס ועור, בדים דקים ועדינים, בדי סטרץ' נמתחים וכן הלאה).
ואף על פי כן, אפשר בהחלט למצוא בשווקים מכונות תפירה טובות ואיכותיות במחירים השווים לכול כיס, ובפרט כשמדובר במכונת תפירה העתידה לשמש לצורכי תחביב ותיקונים ביתיים.
למשל, מחיר מכונת תפירה מדגם PFAFF PERFORMANCE 5.0 נע סביב ה- 10,500 ₪. זוהי מכונת תפירה ממוחשבת מהמתקדמות בעולם, שכוללת כ- 400 תפרים, מונוגרמות, Quilting (טלאים) ורקמות, כמו גם מסך טאץ', זרוע חופשית ארוכה עבור עבודות גדולות ורגל המתרוממת גבוה לעבודות טלאים ושכבות רבות.
המכונה מתאפיינת במשחיל חוט וכוון מתח חוט אוטומטיים, חותך חוט תחתון, לולאות אוטומטיות, תפירה לצדדים ועוד אינספור אפשרויות נוספות. אם הנך תופרת מקצועית, זוהי בדיוק מכונת התפירה שתמיד חיפשת.
יחד עם זאת, במידה ואלו צעדיך הראשונים בעולם התפירה, או שאת מעוניינת להשתדרג במכונה חדישה יותר לצורכי תחביב ואו תיקונים ביתיים, כדאי לך לדעת שקיימות לא מעט מכונות "מבית טוב" (כגון Katana, Happy Japan, Elna וכדומה), עם 60 - 30 תפרים שימושיים, במחירים שבין 4,000 - 2,000 שקלים.
נדבקת בחיידק התפירה? נמאס לך לזרוק בגדים בגלל חור קטן? החלטת לתקן כל מה שניתן בכוחות עצמך, או שמא אולי לתפור לעצמך מלתחת בגדים לתפארת? בין כך ובין כך, את בשלב עריכת סקר שווקים ומחפשת מכונת תפירה מחיר משתלם.
זה לא סוד שבעזרת מעט תושייה, מכונת תפירה טובה, דמיון ויצירתיות, אפשר להפוך כל פיסת בד פשוטה לשמלה מרהיבה, חולצה ייחודית או חצאית אלגנטית ולקצור מחמאות.
לעתים, די בהוספת טלאי או רקמה לפריט הלבוש הקרוע כדי לחולל בו פלאים ולהעניק לו סטייל ושיק. לפיכך, במידה והחלטת לרכוש מכונת תפירה, ההמלצה היא לבחור את האחת האיכותית והטובה ביותר במסגרת התקציב שהגדרת מראש לצורך זה.
מטבע הדברים, השאיפה היא למצוא מכונת תפירה מחיר אטרקטיבי, אבל מאידך גם באיכות טובה. אלא שבדומה למוצרים אחרים, המחיר נגזר מהאיכות, מה שיכול לגרום ללא מעט התלבטות בין רכישת הדגם היקר והמשוכלל ביותר בשוק, לבין התפשרות על מכונה פשוטה וזולה יותר. אנשי הצוות המקצועי מבית "אווה מרכז התפירה" מציינים שטווח המחירים של מכונות התפירה הנו נרחב והטרוגני.
ניתן למצוא מכונות מכניות פשוטות, כמו לדוגמה מכונת התפירה KATANA דגם 8, שעלותה נעה סביב ה- 1,100 שקלים, בעוד שבקצה השני של הספקטרום קיימת למשל מכונת תפירה PERFORMANCE 5.0 מבית פפאף, שעלותה כ- 10,500 שקלים והיא נחשבת לטרנד הבא בעולם מכונות התפירה.
מכונת תפירה מחיר 10,500 שקלים או יותר, דוגמת PERFORMANCE 5.0 מבית פפאף, הנה ממוחשבת וכוללת רגל המתרוממת גבוה, לעבודות עם טלאים ושכבות מרובות, זרוע חופשית ארוכה לתפירת עבודות גדולות, וכן מסך טאץ' צבעוני, כ- 400 תפרים, לרבות מונוגרמה, קווילטינג, תפירה לצדדים, וכן מערכת IDT לדיוק בטלאים, ובפרט בדי סקאי ועור ובדים דקים ומחליקים. מכונות תפירה מסוג זה מותאמות לתופרות מקצועיות עם עבודות בהיקף נרחב.
עם זאת, הניסיון מלמד שמרבית התופרות נוהגות להשתמש במספר מצומצם של פונקציות בלבד ממכלול הפונקציות שקיימות במכונה. על רקע עובדה זו, ההמלצה היא להעדיף רכישת מכונה "מבית טוב" (כגון Katana, Pfaff, Juki, Happy Japan וכדומה) שמציעה בין 60 - 20 פונקציות שימושיות ובטווח המחירים שבין 5,000 - 2,000 שקלים, ובפרט כשהמכונה נרכשת לצורכי תחביב ותיקונים ביתיים.