תדמיתנית? מעצבת אופנה? בעלת מתפרה? במידה והנך עוסקת בתחום זה לפרנסתך ומחפשת , שהרי אין עוררין על כך שהגעת למקום הנכון! כל תופרת מקצועית ומנוסה מטיבה לדעת שבמכונת התפירה הרגילה קיים תפר דמוי האוברלוק הכולל חוט עליון אחד בלבד.
במכונת האוברלוק מורכב התפר מ- 2, 3 או 4 חוטים שונים, ולעתים אף יותר, מה שמקנה לו חוזק רב ועמידות גבוהה מאוד בפני פרימה או קריעה. במכונת האוברלוק ישנה גם סכין שחותכת את שאריות החוטים בקצה הבד, כך שהגימור הוא מדויק, נקי ואסתטי מאוד. יתירה מכך, הסכין מאפשרת למקם את התפר ממש בקצה הבד, פעולה שמאוד קשה ליישום במכונת תפירה ביתית סטנדרטית.
יתירה מכך, במכונת האוברלוק ניתן לשחק עם צפיפות ועובי התפר כדי להגיע לגימורים שונים. אז באילו מקרים כדאי לשקול רכישת מכונת אוברלוק ומהם הפרמטרים שחשוב לתת עליהם את הדעת במהלך הבחירה?
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים כי מכונת אוברלוק מומלצת לתופרות מקצועיות, ובפרט לאלו אשר מרבות לעבוד עם בדי סטרץ' נמתחים דוגמת בדי סריג, טריקו, סימפוניה, לייקרה ועוד. במקרים הללו יכולה מכונת האוברלוק לקצר משמעותית את המשימה.
במכונה קיים גם תפר בייבילוק ("תפר כלות" בשמו העממי) שיוצר סיומת עדינה של גלים, ומשמש כתחליף למכפלת וכתפר דקורטיבי מתולתל, קטן וצפוף בבדים דקים. ראוי להבהיר שאמנם אין אפשרות לוותר לחלוטין על מכונת התפירה הביתית הסטנדרטית, אך ישנם בהחלט פרויקטים שלמים שניתן ליישם בעזרת מכונת האוברלוק בלבד.
ממרכז התפירה של אווה גזית מוסיפים שבדומה לרכישת מוצרים אחרים, הבחירה במכונת אוברלוק מומלצת צריכה להיעשות בהתאמה אל הצרכים הפרטניים. לדוגמה, במידה והמכונה עתידה לשמש בעיקר לעיבוד קצות בד, שאז אפשר להסתפק באחת בעלת 2 ו- 3 חוטים.
יחד עם זאת, כשמרבים לעבוד עם בדים נמתחים וסריגים, וכן לחיבור בין חלקי בדים, מוטב להעדיף מכונת אוברלוק הכוללת 4 חוטים לפחות, שכן התפר מבוצע עם 2 מחטים, ולפיכך הוא חזק ומסיבי יותר.
מעבר לכך, במידה והמכונה עתידה לשמש, בין היתר, גם לתפירת מכפלות בקצות הבגד, בשרוולים או מסביב לצווארונים, כדאי לשקול רכישת מכונת אוברלוק המשולבת באפרט כגון מכונות מדגם ELNA COVER STICH 444, BABY LOCK - COVER STITCH או BABY LOCK Evolution.