במידה והנך תופרת ותיקה ומנוסה וגם מקדישה חלק לא מבוטל משגרת חייך למלאכת התפירה, סביר להניח שבשלב כלשהו תשקלי לרכוש מכונת אוברלוק ביתית, מה שיאפשר לך לשדרג את איכות התפירה שלך בכמה רמות, תוך ייעול וקיצור זמן העבודה על פרויקטים, ובפרט אם במסגרת עבודתך את מרבה להשתמש בבדי סטרץ', בדים דקים ואו אריגים.
בדומה למכונות התפירה הביתיות, מכונות אוברלוק ביתית דורשות תחזוקה שוטפת וטיפול תקופתי אצל טכנאי מורשה, ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים כי מומלץ להפעיל את מכונת האוברלוק באופן שוטף, ולנקות ולשמן אותה לעתים תכופות, היות ויש לה נטייה להתייבש כשהיא עומדת זמן רב ללא שימוש.
על פי רוב, מכונת אוברלוק ביתית שהשימוש בה מועט עשויה להזדקק לשימון בתדירות גבוהה יותר בהשוואה למכונה שנעשה שימוש תכוף, ובמידה והמכונה רועשת מאוד במהלך העבודה עימה, שאז זהו אחד מהסממנים המרמזים שהגיעה העת לשמנה. ככלל, בטרם ביצוע פעולות אחזקה, חשוב לקרוא בעיון את חוברת ההדרכה שמצורפת אל המכונה ולהקפיד על הוראות הבטיחות.
פעולות ניקוי ושימון המכונה מתבצעות במספר שלבים, כשבשלב הראשון יש לוודא שמתג הפעלת המכונה אכן כבוי ולהוציא את התקע משקע החשמל. בשלב הבא יש לפתוח את המכסה של מכונת האוברלוק באמצעות דחיפה כלפי חוץ. כדאי לדעת שבזמן העבודה עם המכונה, מצטברים בחלקיה מוך, אבק ושאריות של בד וחוטים. רוב הלכלוך מצטבר פלטת התפירה ובאזור הסכין התחתונה.
בעת הטיפול במכונת אוברלוק ביתית, חשוב להקפיד על ניקוי והסרה מלאה של כל פסולת הסיבים והמוך לפני שמשמנים אותה, שכן השמן נוטה לספוח אליו אבק ולכלוך, דבר שעלול לגרום לעבודה מאומצת של המנוע. לצורך ניקוי חלקי המכונה, יש להשתמש במברשת אשר סופקה במהלך הרכישה יחד עם כל האביזרים הנלווים.
כאמור, רק בתום הניקוי, ניתן לפנות לפעולת השימון של המכונה. רצוי להשתמש בשמן ייעודי כמפורט בחוברת ההדרכה ולטפטף לא יותר מטיפה או שתיים על החלקים הנעים של האוברלוק. בתום ניקוי ושימון מערכת התפירה, יש לסגור את המכסה של המכונה. הקפדה על תחזוקה נכונה ושוטפת מסייעת לפעילותה התקינה והחלקה של מכונת האוברלוק והנאה ממנה לאורך זמן.