כמו ברכישת כל מוצר, ובפרט כזה העתיד לשרתינו לאורך זמן, בהגיענו לרכוש מכונת תפירה, אחד הנושאים שתמיד נברר נוגע למחירה. מחיר מכונת תפירה מושפע ממכלול רחב של פרמטרים בהם הסוג שלה, המיתוג, הדגם, שנת הייצור, וכן מספר הפונקציות שיש בה, עוצמת המנוע, רמת המקצועיות והדיוק שלה, נוחות השימוש מבחינה ארגונומית סוגי הבדים שעימם ניתן לעבוד וכיוצא בזה.
עלות מכונת תפירה מהווה, למעשה, שקלול של כל אלו ונעה על ספקטרום מחירים נרחב במיוחד. לדוגמה, מחיר מכונת תפירה חדשה מתחיל בסביבות ה- 1,250 שקלים למכונה ביתית מכנית פשוטה, אך ישנן מכונות תפירה שעלותן 20,000 ש"ח ואף למעלה מזה. מאידך, ניתן למצוא גם מכונות תפירה יד שנייה החל מ- 600 שקלים.
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שבכול הנוגע למחיר מכונת תפירה, כדאי לשים לב שקיימות כמה קבוצות של מחירים. בקטגוריה הראשונה נמנות מכונות תפירה ביתיות מכניות בסיסיות, שטווח המחירים שלהן נע בין 1,600 - 1,100 ש"ח וכוללות בעיקר תפרים שימושיים דוגמת תפר ישר, לולאות ותפר זיגזג. בקטגוריה זו ניתן למצוא גם מכונות תפירה מכניות שמציעות פונקציות נוספות כגון כיווץ על גומי, איחוי קרע, תפרי סטרץ' ועוד.
בקטגוריה השנייה נמנות מכונות תפירה שהנן חצי דיגיטליות וחצי מכניות (דוגמת KATANA 82 e) ועלותן נעה בין 2,600 - 2,000 ש"ח. המכונות הללו מתאפיינות על פי רוב במספר לא מבוטל של תפרים שימושיים, יכולת כוונון של מספר ורוחב התפר באופן אוטומטי, השחלת מחט אוטומטית, עצר מחט עליון ועוד.
קטגוריה נוספת כוללת בתוכה מכונות תפירה אלקטרוניות ממוחשבות, שחלקן ביתיות, חלקן תעשייתיות וחלקן ייעודיות דוגמת מכונות אוברלוק, קווילטינג, מכונות תפר ישר לתפירת אריגים, מכונות אפרט - מכפלת וכן הלאה.
באופן כללי, מחיר מכונת תפירה הנו שיקול שחשוב לתת עליו את הדעת, אבל חשוב לא פחות לבחור במכונה המותאמת פרטנית הן לצרכים העכשוויים והן אל הצרכים העתידיים, כזו המאפשרת לנו לגדול, לצמוח ולהתפתח אל תוכה.