כל תופרת מתחילה עשויה להיקלע לסיטואציה שבה משהו במכונה מפסיק לפתע לעבוד באמצע הפרויקט: החוט העליון ואו התחתון נקרע, המחטים נשברות בתדירות גבוהה, הבד מתכווץ במהלך התפירה, המכונה מדלגת על התפרים, מתחילה להרעיש או שפשוט מפסיקה לעבוד. אין עוררין על כך שכול אחת מהתקלות הללו יכולה לפוגג כהרף עין את ההתלהבות, המרץ וחדוות היצירה.
אנשי הצוות המקצועי ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שחלק גדול מהתקלות במכונות תפירה ביתיות נגרמות מתחזוקה לקויה ואו שימוש לא נכון ולא בהכרח מרכיב שנשבר או התקלקל. מדובר בתקלות נפוצות שמופיעות בכול המכונות, כך שמהבחינה הזו, אין משמעות ליצרן מכונת התפירה, לסוג המכונה או לדגם ספציפי.
אחת מהתקלות הנפוצות במכונות תפירה ביתיות היא שהחוט נקרע ואו שחוטי התפירה הופכים לפקעת סבוכה. במידה והחוט העליון הוא זה שנקרע, יתכן והחוט אינו מושחל כהלכה, המחט פגומה או שהורכבה בצורה לא נכונה. סיבות אחרות הן שמתח החוט אינו תקין או שעוביו אינו מותאם למחט.
כשמדובר בחוט התחתון שנקרע, יש לבדוק שהחוט אכן הושחל נכון בבית הסליל ושאין הצטברות של סיבי בד וחוט בבית הסליל. במקרה זה, מומלץ להחליף את סליל החוט. תקלה שכיחה נוספת היא שהמחט נשברת. ישנן כמה סיבות לתופעה כמו מחט פגומה, מחט שאינה תואמת לסוג הבד הנתפר או שהורכבה לא נכון. כמו כן, יתכן ובורג הידוק המחט משוחרר.
כשמכונות תפירה מדלגות על תפרים או שהתפרים לא אחידים, כדאי לבדוק שהמחט תקינה ומורכבת נכון, שהחוט הושחל כהלכה, שמתח החוט אכן מתאים ושהחוט והמחט מותאמים לסוג הבד עימו עובדים. בנוסף, רצוי לפתוח לנקות ולשמן את מכונת התפירה, מאחר ולכלוך ומוך שהצטברו בחלקים הפנימיים ואו חוסר בשימון באזור בית הסליל עלולים לפגוע באסתטיות והאחידות של התפרים.
תופעה מטרידה נוספת מתבטאת בכווץ של הבד במהלך התפירה. גם כאן עשוי הדבר להיגרם בשל מגוון סיבות שונות כגון חוטים שהושחלו לא נכון, מתח חוט שאינו תואם, מחט ואו אורך התפר שאינם מותאמים לסוג הבד שנתפר ואו לחץ רגלית התפירה לא מכוון נכון. ככלל, בעבודה עם בד גמיש או עדין, מומלץ להשתמש בפליזלין (בד עם דבק מקשיח) ולהימנע ממשיכת הבד במהלך התפירה.