המדריך: טיפים לתחזוקה נכונה של מכונת תפירה


מכונת תפירה | מכונות תפירהאין זה באמת משנה אם מכונת התפירה שבבעלותכם היא מדגם מתקדם או מכונת תפירה מכנית פשוטה, אם אתם נוהגים לעשות בה שימוש שוטף ותדיר או שאתם משתמשים בה לצורכי תיקונים בלבד, שהרי בכול מקרה חשוב מאד להקפיד לנקות ולתחזק אותה דרך קבע. 

אנשי הצוות המקצועי של "אווה מרכז התפירה" מציינים שלא מדובר בעניין של אסתטיקה, אלא בדבר שיש לו השפעה משמעותית על תפקודה באופן אופטימלי ושמירה על תקינותה לאורך זמן. 

מכונת תפירה שסובלת מהמצטברות של סיבי חוטים ובדים, מוך ולכלוך בחלקיה השונים, נוטה להסתבכות תדירה של חוטי התפירה במהלך העבודה, ולאורך הזמן גם לשחיקת החלקים ולבלאי מואץ של מכונת התפירה.

 

ניקוי אזור הסליל התחתון 

כשרוכשים מכונת תפירה חדשה, אמור להיות מצורף אליה ספר ההוראות שבו יש הדרכה מפורטת כיצד לתחזק אותה בצורה נכונה. ככלל, בהגיענו לטפל במכונת התפירה, חשוב תמיד לנתקה קודם לכן מזרם החשמל, הן מטעמי בטיחות והן להגנה על המכונה מפני נזקים. 

אחד מהאזורים במכונה שנוטה לצבור לכלוך הוא הסליל התחתון. יש להסיר תחילה את המכסה של הסליל התחתון, להוציא את בית הסליל, לשחרר את הקליפסים ולמשוך החוצה את החלק שהשתחרר. 

יש להשתמש במברשת זעירה ולסלק בעדינות את כול המוך, האבק והחוטים שהצטברו בסליל התחתון ובאזור שמסביבו. לסילוק המוך והלכלוך במקומות שאין הנגשה אליהם עם מברשת, ניתן לעשות שימוש בספריי אוויר, אלא אם צוין אחרת בספר ההדרכה.

 

שימון חלקי המתכת למניעת הצטברות של קורוזיה

אנשי המקצוע ממליצים לבצע טיפול זה אחת לחודש לכול הפחות כדי לשמור על תקינות המכונה. יחד עם זאת, במידה ועובדים עם בדים שמשירים מוך רב כגון בד פליז או קטיפה, שאז כדאי לנקות את מכונת התפירה מיד עם סיום הפרויקט. בנוסף, כול מכונת תפירה דורשת שימון באזור שבו מוכנס בית הסליל. 

יש להשתמש בשמן ייעודי למכונות תפירה ולהזליף טיפה אחת או שתיים, כשלאחר מכן יש להפעיל את המכונה ולתפור בה על שארית בד שאיננה נחוצה, זאת על מנת שהשמן יגיע אל כול נקודות השימון. פעולה זו מונעת את הסיכון להצטברות של קורוזיה בחלקי המתכת כתוצאה ממגע עם הלחות באוויר, תופעה שעלולה להוביל לנזק בלתי הפיך.