אחת השאלות הנפוצות בקרב סורגות מתחילות וותיקות גם יחד קשורה לאופן בחירת עובי חוטי הצמר לסריגה. הסיבה לכך היא שישנן כמה וכמה שיטות להצגת עובי החוט, החל מהשיטה הבריטית לעומת השיטה המטרית ועד לשיטות המתבססות על סריגת קרושה לעומת אחרות המבוססות על סריגה בשתי מסרגות.
לפיכך, יכול בהחלט להיות מצב שבו חוט צמר לסריגה בעובי מסוים יסווג על ידי יצרנים שונים בקטגוריות שונות. אחת מהגישות היא שעובי החוט איננו שיקול כה חשוב ורלוונטי, וניתן בהחלט להסתפק בשיקולים אחרים כמו מרקם נעים, גוון נאה, מחיר ליחידה וכן הלאה. אלא שממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שעובי החוט חשוב הרבה יותר ממה שנדמה, מאחר והוא משפיע הן על תהליך העבודה והן על התוצר הסרוג.
בחירת עובי חוטי הצמר לסריגה יש בה כדי להשפיע על אופיו וגודלו של הפריט הסרוג, התאמה נכונה או לקויה בין כמה חוטים מסוגים שונים, גודל המסרגה המתאימה, קצב ומהירות סריגה, המיומנות הנדרשת והעלות הסופית. לדוגמה, שימוש בחוט צמר דק מדי לסריגת ערדליים עשוי להוביל לכך שהתוצר הסופי יהיה קרוב יותר בהגדרתו לגרביים מאשר לערדליים.
כמו כן, שורה של 50 עיניים שנסרגו בחוט עבה תהיה ארוכה יותר בהשוואה לשורה של 50 עיניים שנסרגו בחוט דק. כך למשל יכול עובי החוט להיות ההבדל שבין כיסוי למיטה זוגית לבין כיסוי למיטת יחיד. במידה ומדובר בסריגת פריטי נוי, שאז הדבר מעט פחות משמעותי, אך כשסורגים פריט לבוש, חשוב שיתאים למידתו של האדם שלובש אותו.
ככלל, במהלך בחירת חוטי הצמר לסריגה, חשוב לוודא שימוש במסרגה תואמת. שימוש במסרגה קטנה מדי ביחס לעובי החוט, יוביל לסריגה צפופה ולתוצר קשיח במרקם בלתי נעים למגע. שימוש במסרגה גדולה מדי בהשוואה לעובי החוט יכול, אמנם, להתאים בפרויקט כגון אפודה או צעיף אווריריים, אך עלול להוות בעיה בסריגים חורפיים שמטרתם לחמם או פריטי נוי הדורשים מילוי כמו כריות, בובות צמר ועוד.
אספקט נוסף מתייחס התאמה בין חוטים בעוביים שונים. לא אחת קורה שפרויקט סריגה כלשהו כרוך בשילוב של כמה סוגי חוטים שכול אחד מהם בעובי שונה. בנסיבות הללו, כדאי להיצמד להוראות הסריגה ולהקפיד על שימוש בחוטים בעוביים המקוריים, שאם לא כן, עשוי התוצר המוגמר להיות שונה מהדוגמה בטקסטורה המקורית.