בעבר נחשבה מלאכת הסריגה כעניין שבשגרה, ורבות מהנשים נהגו להצטייד מבעוד מועד בזוג מסרגות וגליל צמר ולסרוג בכל הזדמנות שנקרתה בדרכן, בין אם בזמן שהייתן בגן השעשועים עם הילדים, ובין אם במהלך המתנה בתור, שיח שכנות או צפייה בטלוויזיה. באותה התקופה, כמעט כל מי שעסקה במלאכה זו החזיקה בביתה מלאי מכובד של חוברות סריגה.
הן כללו, בין השאר, הדרכות, תמונות, דוגמאות והוראות סריגה למבחר פריטים שונים, דוגמת סוודרים, שמלות, טוניקות, אפודות, צעיפים, כובעים, ערדליים, כמו גם שכיות חמדה לבית כגון כריות, פופים, מפות, מפיות וכן הלאה. בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה ברורה של עניין מחודש במגוון מלאכות יד שקרנן דעך במרוצת הזמן, לרבות מלאכת הסריגה.
ממרכז התפירה של אווה גזית מסבירים שהסריגה הפכה לטרנד אופנתי בקרב נשים רבות בכול העולם, אם בעקבות הגעגועים לחמימות הביתית של פעם, או הקסם המשכר הטמון בהפיכת פקעת חוטים ליצירה של ממש, עם זאת, אין עוררין על כך שמגפת הקורונה היוותה מעין טריגר שסחף אינספור אנשים אל התחביב.
אלא שעל אף הפיתוי שבדבר, לא דיי בזוג מסרגות ובחבילת צמר כדי להתחיל בפרויקט החדש, וכול פרויקט סריגה כזה או אחר דורש תדריך מקצועי בנוגע לסוג וכמות החומרים הנחוצים (סוג וכמות הצמר, סוג ומספר המסרגות וכדומה), דוגמת פטנט, שלבי ביצוע וכיוצא בזה, כשאת כל המידע הרלוונטי אפשר למצוא בחוברות סריגה.
בהקשר זה, ראוי להבהיר שכול אותן חוברות סריגה היוצאות כיום לאור שונות מאוד במתכונתן מאלו שאפיינו את המאה ה- 20. הן עברו שדרוג והתאמה לעידן הטכנולוגי הנוכחי וכוללות לא רק הסברים מילוליים, דוגמאות מודפסות ותמונות, אלא גם דיסקים עם סרטונים והדרכות מצולמות, מה שמאפשר למידה אינטראקטיבית, החל מהשלב של בחירת מסרגות וצמר לסריגה, דרך עשיית הלולאה הראשונית ועד לשלב שבו מתקבל המוצר המוגמר.
הסרטונים הללו מופקים בהקפדה יתירה ומושקעים מאוד, זאת כדי להבטיח התאמה למגוון רחב והטרוגני של קהלי יעד. מנגד, אפשר למצוא גם חוברות סריגה השמות את מיקודן על תחום ספציפי אחד כמו למשל סריגת קרושה, סריגת דגמים לנשים, גברים, לתינוקות וילדים, סריגת פרטי לבוש על פי עונות שנה, דגמי אקססוריז ועוד. ככלל, כדאי לקנות את חוברות הסריגה במקומות המתמחים בתחום, כך ניתן למצוא את כל האביזרים הנדרשים תחת קורת גג אחת.