איך לתחזק מכונת תפירה ביתית?


מכונת תפירה ביתית | מכונות תפירהאז רכשת בשעה טובה מכונת תפירה ביתית. אין זה משנה מאיזה דגם מכונת התפירה שלך ומה תדירות השימוש בה, שהרי בכול המקרים חשוב להקפיד ולתחזק את המכונה דרך קבע, כדי להבטיח את תקינותה לאורך זמן ולמנוע בלאי מואץ ותקלות. 

ממרכז התפירה של אווה גזית מציינים שלכול מכונת תפירה ביתית מצורף ספר הדרכה עם הוראות לאחזקה נכונה ומומלץ מאוד להסתייע בו. ככלל, לפני שניגשים לנקות, לשמן או לטפל במכונה, יש לנתק אותה מזרם החשמל. 

כמו כן, ישנן כמה פעולות שצריך להקפיד עליהן בכול 8 עד 10 שעות של עבודה במכונה, כשהראשונה שבהן היא ניקוי כל המוך והאבק, ובפרט כשעובדים על פרויקט כלשהו עם בד דוגמת קטיפה או פליז, המשיר מוך רב. 

הסרת המוך והאבק ושימון באזור הקרס

המוך נוטה לספוג את השמן, וכתוצאה מכך עלולים קצוות החוט להיתפס בחלקי מכונת התפירה הפנימיים. יש להשתמש במברשת קטנה (המצורפת לערכת האביזרים הנלווים שמקבלים במהלך הרכישה של מכונת תפירה ביתית חדשה) ולהוציא בעזרתה החוצה את כל הלכלוך. יש להסיר את בית הסליל ומשטח התפירה על פי ההוראות ולנקות בפנים.

ניתן להסתייע בפינצטה לצורך הוצאת חוטים עקשניים, אולם אין לעשות שימוש באוויר דחוס. כל מכונת תפירה ביתית זקוקה גם לשימון באזור הקרס (היכן שמוכנס בית הסליל), למעט מכונות תפירה שבית הסליל שלהן מולבש מלמעלה. יש להשתמש בשמן ייעודי בלבד למכונות תפירה ואז לתפור, זאת כדי שהשמן יבוא במגע עם כל חלקי הקרס.

החלפת מחטים דרך קבע

פרט נוסף שמרבית האנשים אינם מודעים אליו הוא שכול מכונת תפירה ביתית נדרשת להחלפת מחט התפירה מידי 8 עד 10 שעות של עבודה במכונה, ולפיכך מחליפים מחטים רק כשהן נשברות. ממרכז התפירה מסבירים שלאחר שעות עבודה ממושכות, המחט איננה חדה כפי שהייתה בתחילה, מה שמאלץ את המנוע לעבוד קשה יותר על מנת לפצות על כך. 

החלפת מחט דרך קבע מאטה את שחיקתו של המנוע, כך שהדבר שווה את זה ומשתלם לאורך זמן. מעבר לתחזוקה השוטפת, ראוי להבהיר שכול מכונת תפירה דורשת טיפול יסודי וכיול המנוע. לפיכך, מומלץ לקחת את המכונה לטכנאי מוסמך אחת לשנה עד שנה וחצי, בין אם מרבים או ממעטים לעשות בה שימוש.