מכונת תפירה זינגר – מובילים לאורך ההיסטוריה


עד לפני כ-150 שנים, הרבה לפני המהפכה הפמיניסטית, נשים היו פועלות קשות יום במפעלי טקסטיל. שעבדו שעות ארוכות תמורת סכומי כסף זעומים. בשנת 1790 הומצאה מכונת התפירה התעשייתית הראשונה והקלה במעט את חייהן של הנשים הללו, אבל זו לא הייתה מכונת תפירה זינגר. רק שבעים שנה אחר כך, בשנת 1860, רשם אייזק זינגר פטנט על שמו ויצר את המותג המנצח והמוכר כל כך. אווה גזית, בעלת מרכז התפירה המוביל, מספרת על מכונת התפירה של זינגר.

 

זינגר לא היה הראשון

 

מכונת תפירה זינגר | מכונות תפירהלאורך ההיסטוריה אנשים רבים השתתפו בפיתוח מכונת התפירה. ב- 1770 תומאס סיינט המציא מכונה לתפירת עור, שמעולם לא נכנסה לשימוש שוטף. ב- 1830 המציא חייט צרפתי, ברתלמי תימוניה, מכשיר שנחשב למכונת התפירה השימושית הראשונה. אך כמיטב המסורת הצרפתית, המון זועם, שחשש מאבטלה, הרס את המתפרה והמכונות. בערך באותה תקופה המציא וולטר האנט מניו יורק מכונת תפירה ובה מחט בעלת קוֹף (חור) סמוך לקצה.

 

אבי מכונת התפירה המודרנית

 

אך היה זה אמריקני אחר, אייזיק מריט זינגר, אשר בזכות חזון, גאונות פיננסית וידע טכני, שיכלל  את מכונות התפירה הישנות והמסורבלות והפך אותן למוצר איכותי עד שמכונת תפירה זינגר הפכה לשם דבר. הוא רשם על שמו את הפטנט של דוושת הרגל שהקל רבות על העבודה, שיפר את איכות התפירה והרחיב את סוגי הבדים שהמכונה יכולה לתפור, כולל עור, ולכן הוא נחשב ל"אבי מכונת התפירה".

 

מכונת תפירה זינגר - שם נרדף לאיכות

 

זינגר היא חברה המתמחה בייצור מכונות תפירה ומיובאת גם לישראל. את הוראות ההפעלה של מכונות התפירה של זינגר ניתן לקבל בעברית, רוסית ובאנגלית. ואם אתן מחפשות מכונת תפירה למכירה, מכונות התפירה החדשות של זינגר מגיעות כיום עם מערכת השחלה אוטומטית בגוף המכונה ובנוסף, למכונות זינגר מספר יתרונות ייחודיים אותם כדאי להכיר:


* אפשרות בחירה בין מכונות קלות משקל עם 21-32 תפרים
* התאמה לכל סוגי הבדים ללא יוצא מן הכלל
* 25 מצבי מחט ו- 13 סוגים של לולאות
* בחירת מצב מחט בסיום התפירה
* חיתוך תפרים אוטומטי ועוד.

 

אין ספק כי מכונת תפירה זינגר נותנת מענה על טווח צרכים רחב, והינה רכישה כדאית ומשתלמת לאורך זמן.